Computer Angela Merkel gehackt?

De hackers die in mei een cyberaanval hebben uitgevoerd op de Bondsdag, de Duitse kamer van volksvertegenwoordigers, hebben ook een computer van bondskanselier Angela Merkel besmet. Dat meldt de Duitse krant Bild.

De hackers hadden bij hun aanval gebruikgemaakt van een zogenaamd 'Trojaans paard' om zich toegang tot de computers te verschaffen. Een computer die zich in Merkels kantoor in de Bondsdag bevindt, zou een van de eerste geweest zijn waarbij dat virus werd vastgesteld, zo meldt het Duitse boulevardblad.

Een woordvoerder van CDU, de partij van Merkel, wil de informatie in de krant "bevestigen noch ontkennen". Er kon ook niemand uit de entourage van de bondskanselier meedelen of er bij de cyberaanval gegevens op haar computer werden buitgemaakt.

Volgens Bild werd het Trojaans paard vastgesteld bij vijftien computers die verbonden waren met het informaticanetwerk van de Bondsdag. Er zouden gegevens zijn buitgemaakt bij minstens vijf van die computers. De hackers zouden volgens Bild ook e-mails met een besmette link verstuurd hebben vanuit Merkels e-mailaccount.