Arrestatie voor hulp bij echte 'Prison Break'

Een week na de ophefmakende ontsnapping van twee gedetineerden uit een hoogbeveiligde Amerikaanse gevangenis, heeft de politie een vermoedelijke handlanger van de vluchtelingen gearresteerd. Een 51-jarige medewerkster van de gevangenis wordt ervan beticht "materiële ondersteuning" te hebben verleend aan beide mannen. Dat heeft de politie van de staat New York vandaag bekendgemaakt.

Joyce Mitchell werd gearresteerd voor het verlenen van materiële bijstand. Ze is in beschuldiging gesteld voor het verlenen van criminele bijstand en bevorderen van bendevorming in de gevangenis.

De vrouw wordt ervan verdacht gereedschap te hebben geleverd aan David Sweat (34) en Richard Matt (48), die zich vorige week met zware werktuigen een weg naar de vrijheid boorden en via tunnels konden ontsnappen uit Clinton Correctional Facility in Dannemora. De veroordeelde moordenaars zijn nog steeds voortvluchtig.

Mitchell werkte in de kleermakerij waar ze een vriendschappelijke relatie kreeg met het duo. Als ze schuldig wordt bevonden riskeert ze maximum acht jaar celstraf.