DSK vrijgesproken van pooierschap

De correctionele rechtbank van Lille heeft Dominique Strauss-Kahn vrijgesproken voor zijn aandeel in het proces rond de seksfeestjes. De voormalig IMF-voorzitter werd ervan verdacht meisjes te hebben aangezet tot prostitutie en er zelf van te hebben geprofiteerd. 

DSK stond terecht omdat hij meisjes tijdens georganiseerde sekssfeestjes in onder meer Parijs en Washington zou hebben aangezet tot prostitutie. Het grote probleem in de zaak was de bewijslast. DSK ontkende namelijk met klem dat er prostituees in het spel waren tijdens de seksfeestjes. Ook zijn advocaat zei "dat het onmogelijk is het verschil te zien tussen een naakte vrouw die komt meefeesten en een naakte prostituee."

Volgens de rechtbank is inderdaad niet aangetoond dat de gevallen socialistische politicus wist dat de dames op de seksfeestjes waaraan hij heeft deelgenomen prostituees waren. Ook is niet bewezen dat hij hen had gerecruteerd. Strauss-Kahn is tevens het ter beschikking stellen van een appartement in Parijs voor wilde feestjes niet aan te wrijven, net als zijn aanwezigheid in Rijsel en banden met Dodo la Saumure. Het openbaar ministerie had eerder ook al de vrijspraak van DSK gevraagd. 

Bekijk ook: