Studente uit Brussel verdrinkt in Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk is het lichaam van een studente uit Brussel gevonden. Ze was sinds gisteren vermist. De studente van de Erasmushogeschool Brussel, afkomstig uit Nederland, verdronk toen ze met twee andere Belgische studenten ging zwemmen bij de Gorges de Galamus bij Perpignan.

De drie studenten werden tijdens het zwemmen verrast door zwaar noodweer. Het meisje, dat in Zuid-Frankrijk op stage was, werd tijdens het zwemmen door een grote golf meegesleurd, zo meldt de Erasmushogeschool Brussel. Haar lichaam werd zonet teruggevonden in een dorpje verderop. De Franse nooddiensten hebben urenlang naar de studente gezocht. Daarbij werden onder andere de brandweer, verschillende duikerbrigades en helikopters ingezet.

De ouders van het meisje werden inmiddels geïnformeerd en reizen samen met het opleidingshoofd naar Zuid-Frankrijk waar ze opgevangen zullen worden door de Franse sociale diensten. Ze zullen ook het lichaam van hun dochter identificeren.

Ook de twee andere studenten, die zichzelf konden redden, worden begeleid. Daarnaast wordt eveneens professionele opvang voorzien voor de medestudenten van het slachtoffer in Brussel, meldt de Erasmushogeschool. De school plaatste ook een bericht op de Facebookpagina.

Met ontzetting vernamen wij het overlijden van onze studente Marie C. van Toerisme & Recreatiemanagement. Wij wensen...

Posted by Erasmushogeschool Brussel on Thursday, June 11, 2015