Belg overleden bij storm op Corsica

Op het eiland Corsica is er een Belg omgekomen na de zware storm van gisteren. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Bij het hevige onweer raakte er ook een landgenoot zwaargewond. De balans ligt voorlopig op vier dodelijke slachtoffers.

Een onweer verraste woensdagnamiddag een tiental Belgische en Franse wandelaars in de bergen, op één van de moeilijkste en gevaarlijkste passages van de veeleisende langeafstandsroute GR20.Enkele rotsblokken raakten los en belandden op de groep.Minstens vier personen kwamen om, verschillende anderen raakten gewond. Daarnaast worden ook nog twee à drie personen vermist.

Twee omgekomen slachtoffers zijn afkomstig uit Frankrijk. Het derde dodelijke slachtoffer is een Belgische jongeman, zo verklaarde minister Reynders. De nabestaanden van de man zouden zich ter plaatse begeven. Een andere landgenoot liep bij het ongeval een hersenletsel op. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Bastia, maar zou niet in levensgevaar verkeren.