Belgen bij groep van verongelukte toeristen in Corsica

Een Belgisch toerist is woensdag zwaargewond geraakt toen een groep wandelaars in Corsica getroffen werd door een zwaar onweer. De toerist ligt in het ziekenhuis van Bastia, liet minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vannacht weten.

De wandelaars legden de befaamde GR20 af, een veeleisende langeafstandsroute in het gebergte op het eiland. "Volgens onze informatie, meegedeeld door het parket, zijn de gewonden niet in levensgevaar", aldus minister Reynderds. Bij de wandeling kwamen drie mensen om, onder wie twee Fransen. De nationaliteit van het andere dodelijke slachtoffer is nog niet bekend. Eén Fransman raakte ook zwaargewond aan het hoofd, hij ligt in Bastia in een coma, volgens het Franse persagentschap AFP. De groep bestond uit een 12-tal wandelaars: Fransen en Belgen. 

Grondverschuivingen

Het drama speelde zich iets na 15 uur af op een hoogte van meer dan 1.500 meter, op één van de moeilijkste en gevaarlijkste passages van de route. De hulpdiensten in Bastia ontvingen omstreeks 15.07 uur een oproep van de wandelaars. Door de hevige regen waren er grondverschuivingen. De hulpdiensten rukten meteen uit met de grote middelen. Daarbij werden meer dan 50 mensen ingezet: gendarmes en gespecialiseerde brandweerlui, een vijftal helikopters en een twintigtal voertuigen.