Godetia redt 213 vluchtelingen

Het Belgische marineschip Godetia heeft gisteren op de Middellandse Zee opnieuw honderden vluchtelingen gered. In totaal werden 213 bootvluchtelingen, onder wie 87 kinderen en 45 vrouwen, gered. Eerder had de Godetia al een keer 200 vluchtelingen en een keer 134 migranten vanop de Middellandse Zee gered. De Godetia voert de reddingsoperaties uit in het kader van een Europese missie om de problematiek van de bootvluchtelingen aan te pakken.

Gisterenavond rond 19u nam de bemanning van het Belgische marineschip Godetia 213 bootvluchtelingen aan boord. De vluchtelingen dobberden rond op zee, zonder voedsel of water aan boord. Onder de opvarenden waren 87 kinderen, waarvan het jongste kind amper 40 dagen oud was. Ook 45 vrouwen waren aan boord van het vluchtelingenschip, onder hen twee zwangere vrouwen.

Momenteel zet de Godetia koers richting Italië om daar de passagiers af te zetten, waarna zij opnieuw richting patrouillezone zal varen om haar opdracht verder te zetten.Alle vluchtelingen verkeren in goede gezondheid.

De Godetia en zijn 110-koppige bemanning is de Belgische bijdrage aan de aanpak van de vluchtelingencrisis op de Middellandse Zee. De Godetia vertrok op 13 mei in Zeebrugge en moet daar op 12 juli opnieuw aanmeren. Het schip schoot nu al drie keer bootvluchtelingen te hulp en redde al 550 personen op zee.

Godetia redt schip met 200 migranten:

Belgisch schip redt nieuwe vluchtelingen: