Persruimte in Witte Huis geëvacueerd

In het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is een persbriefing korte tijd onderbroken om uit veiligheidsoverwegingen de persruimte te evacueren. Middenin de dagelijkse persbriefing door woordvoerder Josh Earnest gelastten functionarissen de aanwezige reporters de persruimte te verlaten. Journalisten werden naar een ander regeringsgebouw gebracht. Ook de North Lawn van de ambtswoning van president Barack Oabama is ontruimd.

Volgens de Secret Service, die de president en zijn gezin moet beschermen, was bij de politie van de Amerikaanse hoofdstad een bomalarm gemeld voor de persruimte. Een speurhond doorzocht de briefingkamer. Volgens ABC was president Obama in het Witte Huis. Twintig minuten tot een half uur na het evacuatiebevel mochten de verslaggevers naar de briefingzaal terug, aldus CNN.

Twee uur eerder waren ruimtes van de Senaat op Capitol Hill korte tijd ontruimd vanwege een bomalarm. Uiteindelijk werd ook daar niets gevonden. Dat er uit voorzorg evacuaties zijn in het Witte Huis en andere belangrijke overheidsgebouwen in Washington is niet uitzonderlijk. Maar dat dit tijdens een persbriefing gebeurt wel.