Gangsters maken een echte Prison Break

Twee Amerikaanse gevangenen zijn erin geslaagd op een hallucinante wijze te ontsnappen uit een zwaar bewaakte gevangenis in New York. Het duo liet zelfs een sarcastische post-it achter waarop ze de politie met een smiley nog een “fijne dag” wensten.

Richard Matt (48) en David Sweat (34) waren celburen in de Clinton Correctional Facility. Met materiaal van verbouwingswerken in het gebouw maakten ze een gat in de muur en kwamen zo terecht in de tunnels onder de gevangenis. De twee konden vervolgens doodleuk uit een rioolgat in het midden van de weg kruipen. Hoe ze precies aan het gereedschap van de verbouwingswerken zijn geraakt, wordt nu onderzocht. Het is niet uitgesloten dat ze hulp van buitenaf kregen.

De twee gevangenen zijn veroordeelde moordenaars, die een levenslange celstraf achter hun naam hebben. Matt werd veroordeeld voor ontvoering, moord en diefstal. Sweat kreeg levenslang voor de moord op een politieman. De politie kamt nu met man en macht de nabije omgeving uit. Ook alle auto’s die voorbijrijden, worden tegengehouden en onderzocht. Het is de eerste keer in honderdvijftig jaar dat er nog iemand kon ontsnappen uit deze gevangenis.