11 doden na aardbeving Borneo

Er zijn zeker elf mensen om het leven gekomen bij de aardbeving die Borneo vrijdag trof. De elf slachtoffers zijn om het leven gekomen op de Kinabalu, de op een na hoogste berg van Zuidoost-Azië. Nog zeker acht mensen zijn vermist. De Belg die vastzat op de berg is ondertussen veilig en wel.

Volgens het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS vond de aardbeving vrijdag rond 07.15 uur lokale tijd plaats met een kracht van zes en met een diepte van tien kilometer. Het epicentrum vond zich op 54 kilometer van Kota Kinabalu, de hoofdstad van de Meleisische staat Sabah. Op de berg Kinabalu bevonden zich tijdens de aardbeving tientallen klimmers waaronder veel toeristen en gidsen.

Een Belg die vastzat na de aardbeving op de 4.095 meter hoge berg is ondertussen in veiligheid gebracht. Dit meldde Michael Mareel, woordvoerder van Buitenlandse zaken. "Vrijdagavond kregen we het goede nieuws dat hij geëvacueerd was en niet gewond raakte. Over eventuele andere Belgen in het gebied hebben we geen informatie."