Scheepsramp China: nog 430 vermisten

Bijna 35 uur na de scheepsramp in China zijn nog steeds 430 van de 458 passagiers van de ferry op de Yangtzerivier vermist. Duikers blijven het gekapseisde schip doorzoeken naar overlevenden.

"Zolang er hoop is, geven we ons voor honderd procent", verklaarde de Chinese minister van Transport Yang Chuantang. De reddingswerken worden wel bemoeilijkt door het slechte weer. De werkzaamheden, waaraan meer dan 4.600 mensen deelnemen, worden gesuperviseerd door premier Li Keqiang.

Aan boord van het schip waren, naast bemanning en reisleiders, vooral bejaarde toeristen. De vrees is groot dat het merendeel de ramp niet heeft overleefd. Volgens de kapitein maakte het schip op minder dan twee minuten slagzij, als gevolg van een cycloon. Het gebeurde zo snel dat de kapitein zelfs niet de tijd had om een noodsignaal uit te zenden. De meeste mensen zitten vast in de romp, sommigen sloegen overboord.

Veertien opvarenden overleefden de ramp. Er zijn ook nog maar twaalf lijken geborgen. Drie lichamen werden zelfs teruggevonden op 50 kilometer van de ramp, meegesleurd door de sterke stroming