Chinees schip met 458 passagiers gezonken

Op de Chinese rivier Yangtze is gisterenavond een schip met 458 opvarenden gezonken. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. Er zijn nog altijd honderden opvarenden vermist. Dertig van de 458 opvarenden zijn gered.

Gekapseisd na tornado

Het schip 'Eastern Star' zonk rond 21.30 uur lokale in de buurt van Jianli, in de provincie Hubei. Het was op weg van Nanking, in het oosten van China, naar Chongqing, in het centrum van het land. Het vaartuig met 458 mensen aan boord, onder wie 47 bemanningsleden, zou door het hevige stormweer in de problemen zijn geraakt.

Het schip kapseisde, wat de hoop op overlevenden drukt. Volgens de kapitein, die kon worden gered, gebeurde dat toen het schip in een tornado terechtkwam. Op de plaats van de ramp is het water zo'n 15 meter diep. De schroef en het roer steken nog boven het water uit.

Duikers horen geklop

Aan de reddingswerkzaamheden nemen meer dan tien schepen deel. Maar de werkzaamheden worden sterk bemoeilijkt door hevige regen en wind. Duikers zouden nu ook geklop hebben gehoord.

De opvarenden zouden voornamelijk bejaarde Chinese toeristen zijn, naast 47 bemanningsleden en zeven medewerkers van reisbureaus. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen van buitenlandse opvarenden.