Vrouw overleeft 2 weken in woestijn

Een 68-jarige Amerikaanse vrouw heeft twee weken in de woestijn van Californië overleefd, nadat zij en haar man autopech hadden gekregen. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Haar 79-jarige echtgenoot overleed aan haar zijde.

Het echtpaar was op 10 mei op weg naar hun zoon toen hun wagen van de weg afraakte en vast kwam te zitten. Volgens de politie probeerden ze een binnenweg te nemen. Het stel reed op dat moment door onbewoond gebied in een indianenreservaat, waar er geen telefoonontvangst is. Ze waren dus niet in staat om hulp in te roepen.

Na hun verdwijning werd een grote zoekactie opgezet, maar die leverde geen resultaten. De auto van het echtpaar was namelijk vanuit de lucht niet zichtbaar, omdat die door bosjes en bomen beschut werd. Zondag stootte een groepje offroad-chauffeurs echter toevallig op de auto.

Daar vonden ze de vrouw nog bij bewustzijn, maar compleet in de war. Ze was zwaar gedehydrateerd en werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Ze was erin geslaagd te overleven op regenwater, koekjes en wat fruit. Haar man overleefde het niet.