Verwoestende storm treft Texas en Mexico

De hevige regenval en de tornado’s bij de grens tussen Texas en Mexico hebben aan minstens zestien mensen het leven gekost. Er zijn nog zeker twaalf mensen vermist, zo melden lokale media.

Tornado Mexico

Door de wervelstorm raakten 229 mensen gewond. Verder raakten in de stad ook 750 gebouwen beschadigd, waarvan er een tachtigtal zelfs helemaal verwoest werden. De tornado werd in de categorie 4 ingeschaald en had een verwoestende kracht.

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto deelde mee dat er noodopvang voorzien is voor de mensen die zwaar getroffen werden door de tornado. Hij kondigde voorts aan dat hij een bezoek zal brengen aan het rampgebied, om zelf de schade op te kunnen meten.

Overstromingen Texas

De storm en de overstromingen hebben zware schade aangericht in Texas. Alleen al in Hayes werden meer dan 400 huizen vernield door het water, een duizendtal andere woningen liepen schade op, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De burgemeester van Wimberly spreekt over “de ergste overstroming die we ooit meemaakten”.

"We hebben volledige straten waarin misschien nog één of twee huizen overeind staan. Al de rest is tot puin herleid", zegt Kharley Smith, die de noodhulp coördineert. Er is noodopvang voorzien voor de bewoners.