Tunesië: 8 doden bij schietpartij in leger

In een legerkazerne in de Tunesische hoofdstad Tunis heeft een korporaal maandag zeven van zijn kameraden gedood en is daarna zelf gedood, zo heeft het Tunesische ministerie van Defensie gemeld. Het motief van de man is onduidelijk, aldus het staatsbureau TAP op gezag van gezondheidsambtenaren.

De korporaal viel een collega met een mes aan, greep zijn wapen en vuurde op zijn kameraden die de vlag aan het groeten waren, zegt woordvoerder Belhassen Oeslati van het ministerie. Er raakten bij het incident nog eens tien soldaten gewond van wie één er erg aan toe is.

De dader mocht eigenlijk geen wapens op zich hebben vanwege familiale en psychologische problemen, aldus de woordvoerder. De korporaal was ook naar een "minder gevoelige" post overgeplaatst. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken uitgesloten dat het om een daad van terrorisme ging.

De bewuste Boechoecha-kazerne is maar een kilometer an het Bardo-museum verwijderd waar terroristen van Islamitische Staat (IS) eerder dit jaar bij een aanslag meer dan twintig mensen, onder wie een Belgische vrouw, hebben gedood.