Cruise vastgelopen voor Bermuda

Het Noorse cruiseschip Norwegian Dawn is voor de Bermuda-eilanden in de Atlantische Oceaan vastgelopen. De rederij Norwegian Cruise liet gisterenavond weten dat er na het verlaten van de haven King's Warf een probleem met de aandrijving is geweest en dat het schip contact met de zeebodem heeft gemaakt. Een tijd lang viel ook de elektriciteit uit.

Volgens de autoriteiten van Bermuda hebben slepers van de regering een handje toegestoken om het schip omstreeks 04.00 uur weer vlot te krijgen. De Norwegian Dawn zal voor anker blijven liggen en een inspectie aan de romp ondergaan.

Minister van Verkeer en Toerisme Shawn Crokwell zegt dat iedereen veilig en wel aan boord is, dat het schip "stabiel" is, dat er geen waterinsijpeling is en dat er geen gevaar voor het milieu is. Volgens de rederij stelt iedereen het goed aan boord.

Het schip heeft een capaciteit van meer dan 2.300 passagiers en zowat 1.000 bemanningsleden. Het staat in voor cruises van de Amerikaanse oostkust naar de Caraïben en Bermuda.