Jongen (6) sterft bij kidnapspelletje

Een zesjarige jongen uit het Mexicaanse Chihuahua, is gemarteld, vermoord en verbrand door een groep kinderen en tieners tussen elf en vijftien jaar oud. De kinderen hadden de zesjarige Christopher gevraagd om met hen mee te spelen. Later vertelden ze de jongen dat ze wilden doen alsof ze hem kidnapten.

De bende heeft de jongen vastgebonden en hem bijna gewurgd voordat ze hem stenigden en in de rug neerstaken. Het lichaam van Christopher werd gevonden in een put in Chihuahua, twee dagen na zijn dood. De kinderen hadden nog geprobeerd zijn lichaam te verbergen door het te bedekken met bladeren en een dood dier. Maar de moeder van één van de kinderen verwittigde de politie nadat ze te weten was gekomen dat haar kind had deelgenomen aan een moordpartij.

Volgens de aanklagers getuigt deze gebeurtenis van 'een foute sociale visie' en 'een slecht waardenoordeel' binnen de vriendengroep. Ze moeten allemaal psychologische testen ondergaan. De twee vijftienjarige daders riskeren een strafrechtelijke vervolging. De anderen kinderen zijn doorverwezen naar de jeugdrechtbank.