9 doden bij clash tussen motorbendes

Een schietpartij tussen rivaliserende motorbendes heeft gisteren in Waco, in de Amerikaanse staat Texas, het leven gekost aan negen mensen. De politie arresteerde intussen 192 verdachten, die beschuldigd worden van 'georganiseerde misdaad'. 

Volgens Patrick Swanton van de lokale politie stierven acht motorrijders ter plaatse. Het negende slachtoffer overleed in een nabij gelegen ziekenhuis. Daarnaast moesten nog achttien andere mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. De meesten van hen hadden steek- of schotwonden. Het geweld tussen de motorbendes brak uit in het restaurant ‘Twin Peaks’. Op de parking van het restaurant escaleerde het conflict. De bendeleden gingen elkaar eerst met honkbalknuppels en messen te lijf, vervolgens werden er ook vuurwapens bovengehaald.

Toegenomen rivaliteit

"Er waren minstens drie rivaliserende bendes aanwezig, om een nog onduidelijke reden. Er waren ook agenten ter plaatse, want we hadden problemen verwacht", zegt Swanton. "Goddank waren de agenten aanwezig waren en hebben ze de nodige acties ondernomen om nog verschillende mensenlevens te redden", zo verklaarde hij. Hij benadrukte dat de politie al enkele weken op de hoogte is van de toenemende rivaliteit tussen verschillende de motorbendes.

192 arrestaties

Nog volgens Swanton werd tijdens het vuurgevecht ook op de politie geschoten, maar werden daarbij geen agenten geraakt. "Geen onschuldige burgers raakten gewond in het strijdgewoel", voegde hij daar nog aan toe. De politie heeft 192 verdachten gearresteerd. Het restaurant 'Twin Peaks' wordt minstens een week lang gesloten.