Werknemers Belgisch paviljoen stappen op

Problemen in het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Milaan. Twintig van de dertig mensen van het horecapaviljoen hebben besloten dat ze er de brui aan geven. Ze hebben een schadeloosstelling van 300 euro aanvaard en ervoor gekozen om terug naar huis te gaan, zo laat Marie-Noëlle Higny, adjunct-commissaris van het paviljoen vrijdagavond weten.

De spanning loopt al enkele dagen op in het Belgische paviljoen en donderdag was er zelfs een werkonderbreking. Het personeel werd aangenomen vanaf 15 april, hoewel de tentoonstelling pas startte op 1 mei. De contracten waren blijkbaar niet conform met de reële prestatiedata in de horeca.

Om dat te verhelpen boden de verantwoordelijken hen een schadeloosstelling aan van 300 euro netto voor de twaalf dagen vorming die niet betaald werden. De onderhandelingen leidden er echter toe dat twintig van hen die vrijdag aanvaardden en besloten naar huis te keren.

De horecaploeg, geleid door Benoît Gersdorff, bestond uit een dertigtal mensen van Belgische, Franse en Italiaanse nationaliteit en moest instaan voor het restaurant, de bar en de take away.

De verantwoordelijken hebben al vervanging gevonden, voor het grootste deel Italianen. "We hopen dat we op goede voet kunnen vertrekken met gemotiveerd personeel dat vanaf het begin de werkelijke voorwaarden voor het werk kent", aldus Marie-Noëlle Higny.