72 doden bij brand Filipijnse fabriek

Bij een brand in een fabriek in de Filipijnen zijn zeker 72 mensen omgekomen. Minstens dertien mensen zijn nog steeds vermist. Dat maakten de lokale autoriteiten bekend.

De hulpdiensten slaagden erin om al 69 lichamen te bergen, naast de drie doden die kort na de bluswerken werden aangetroffen. De fabriek waar teenslippers gemaakt worden ligt in een buitenwijk van Manila. Het gebouw telde twee verdiepingen, maar raakte zwaar vernield doordat het vuur urenlang woedde.

Families wachten bang af

Tussen het verbrande puin gaat de zoektocht naar de vermisten verder. De families van fabriekswerkers wachten bang af en hopen op goed nieuws van de reddingswerkers.

Lichamen zijn onherkenbaar

De meeste lichamen zijn onherkenbaar verminkt, en dus zullen er DNA-testen worden uitgevoerd om de identificatie mogelijk te maken. Daarnaast worden ook persoonlijke spullen zoals horloges, ringen of gsm's verzameld in een poging om een naam te plakken op de slachtoffers.

Geen nooduitgang

Het vuur in de fabriek brak woensdag uit, na een explosie die waarschijnlijk veroorzaakt werd door gensters die in aanraking kwamen met een vat chemicaliën. Een veiligheidsmedewerker zei tegen de zender al-Jazeera dat de fabriek geen nooduitgang had.