Jetair verdwijnt en wordt TUI

De Duitse reisgroep Tui gaat al zijn merken in Europa samenbrengen onder de naam Tui. Dat betekent dat in België Jetair omgevormd wordt tot Tui. Dat heeft de groep woensdag bij de presentatie van zijn halfjaarresultaten bekendgemaakt.

De verschillende merken zullen in twee fases naar Tui gewijzigd worden. Nederland (Arke) en België (Jetair) komen in een eerste fase aan bod, daarna is het aan de Scandinavische (Fritidsresor) en Britse (Thomson) merken. Ook de luchtvaartmaatschappijen van TUI, waaronder Jetairfly, komen onder hetzelfde merk te vallen. Zo wil de reisgroep met "één krachtig internationaal merk" naar buiten komen.

Hoe het in België precies zal lopen, is niet helemaal duidelijk. Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch wil enkel kwijt dat Nederland een voortrekkersrol speelt. "Arke wordt hernoemd naar Tui vanaf 1 oktober. Binnen een tijdsbestek van 2 jaar is het de bedoeling Tui te introduceren in de andere landen. Er zal een grondige studie aan voorafgaan", zegt hij. "Hoe en wanneer het in België zal gebeuren, staat nog niet vast."