Dossier Aardbeving Nepal

Opnieuw zware aardbeving in Nepal

Nepal is opnieuw getroffen door een zware aardbeving, dit keer met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. De vorige aardbeving op 25 april, die al het leven kostte aan meer dan 8.000 mensen, had een kracht van 7,8.

De beving werd gevoeld tot in het noorden van India. Daarna volgden er verschillende hevige naschokken. Het epicentrum van de aardbeving ligt op tien kilometer diepte, vlakbij een basiskamp van de Mount Everest en op 76 kilometer ten oosten van de hoofdstad Kathmandu.

Journalisten van het Franse persbureau AFP melden dat de beving plaatsvond rond 12.35 uur lokale tijd en duurde ongeveer een minuut. Volgens correspondenten van het Duitse persbureau DPA renden de mensen in de hoofdstad in paniek de straten op. Alle telefoonverbindingen zouden er uitgevallen zijn. Opnieuw zijn heel wat huizen ingestort en intussen worden de eerste slachtoffers vanonder het puin gehaald. Volgens de zender CNN zijn er tot nu toe 29 doden en meer dan 1.000 gewonden geteld. Ook in India en China vielen er doden.

Op 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. De balans van die beving staat vandaag op 8.000 doden en bijna 20.000 gewonden. Het epicentrum lag toen ten westen van Kathmandu. 

Volg live: