Canadees bekent moord op Facebook

De Canadese politie onderzoekt de dood van verschillende leden van dezelfde familie nadat een man de moord op zijn dochter, vrouw en zijn via Facebook had opgeëist. De man pleegde vervolgens zelfmoord, aldus woordvoerster Stephanie Ashton vrijdag plaatselijke tijd. "We zijn op de hoogte van die Facebookstatus", zei Ashton, die echter het aantal of de identiteit van de slachtoffers niet wilde bevestigen.

Donderdagmiddag had een man uit de streek van Vancouver, Randy Janzen, op zijn Facebookprofiel gepost dat hij zijn dochter Emily (19) had gedood omdat ze sinds haar kindertijd aan een vreselijke vorm van migraine lijdt die haar depressief maakt. Hij voegde eraan toe dat hij vervolgens zijn vrouw gedood heeft, opdat zij "nooit het nieuws over de dood van haar dochter zou moeten vernemen", en daarna zijn zus, opdat zij "niet zou moeten leven met deze schaamte".

Enkele uren later heeft de politie het lichaam van een eerste slachtoffer ontdekt in een huis in een voorstad van Vancouver. De politie trok daarna naar een ander huis waar de verdachte, die zichzelf had opgesloten, een brand had aangestoken alvorens zichzelf om het leven te brengen.

De onderzoekers zijn nog niet in het door de brand vernielde huis binnen kunnen gaan, en hebben dus geen duidelijkheid over "hoeveel mensen zich binnen bevonden", aldus nog Ashton.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.