2 Belgen omgekomen tijdens 'Tour Amical'

Twee Belgen zijn om het leven gekomen in een tragisch auto-ongeval tijdens Tour Amical, die woensdag startte in Porto. Het gaat om vader en zoon, Gustaaf (70) en Philip Luysterborg (44) uit respectievelijk Knokke en Brasschaat. Dat meldt de organisatie van de rondrit voor classic cars met grote verslagenheid vanuit Portugal.

Het ongeval gebeurde in de late namiddag in de buurt van het dorpje Caramulo. De omstandigheden waarin de crash plaatsvond, zijn vooralsnog niet duidelijk. Onderzoek van de autoriteiten ter plaatse moet meer klaarheid brengen. Feit is wel dat de twee slachtoffers bij de crash het leven hebben gelaten. Hulp mocht niet meer baten. Vader en zoon Luysterborg namen voor de zevende keer deel aan Tour Amical in een Jaguar XK 140 uit 1956. 

De organisatoren betuigen hun innige deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers. Het is voor het eerst dat Tour Amical, die momenteel zijn 12e editie houdt met liefst 239 deelnemende wagens, wordt geconfronteerd met zulk een zwaar verlies.  De organisatie kan gezien de omstandigheden nog geen uitsluitsel geven over het verdere verloop van Tour Amical.