Dossier Aardbeving Nepal

Belgen in de bres voor hun Nepalese redder

Een Vlaams koppel wil iets terugdoen voor de Nepalees die hun leven heeft gered na de aardbeving in Nepal. Lieselot en Tomas trokken door de Langtangvallei toen het noodlot toesloeg. De Nepalees Tashi nam hen onder zijn hoede en zorgde ervoor dat ze voedsel en onderdak hadden tot hun evacuatie. Nu organiseren de Vlamingen een inzamelactie om de broodnodige hulp te bieden aan hun redder in nood.

Het koppel startte een Facebookpagina waarin ze mensen oproepen om geld te storten voor Tashi en zijn familie, die enorm zijn getroffen door de natuurramp. "Ze hielpen ons terwijl ze nog veel meer miserie hebben dan wij," zegt Tomas via Skype vanuit Kathmandu. "Heel hun huis is verwoest. De volgende vijf maanden leven die mensen in een tent. Ze missen twee nonkels, twee tantes en een neef, die hoogstwaarschijnlijk zijn omgekomen."

Momenteel proberen Lieselot en Tomas vanuit de Nepalese hoofdstad Kathmandu de hulpverlening op poten te zetten. Als ze voldoende geld hebben ingezameld, sturen ze een helikopter met hulpgoederen naar het gebied. Zelf vertrekt het koppel binnenkort naar India, van waaruit ze de acties blijven opvolgen.

Wil u ook storten voor Tashi en zijn familie? Dan kan dat op het rekeningnummer BE47 9731 3410 7180 met de vermelding LIESELOTENTOMAS VOOR TASHI.