Video: migranten van dood gered op zee

Afgelopen weekend zijn er op de Middellandse Zee 6.300 bootvluchtelingen gered. Een passagier van een reddingsboot heeft zo'n reddingsactie kunnen vastleggen op beeld. De voorbije maanden kwamen al meer dan 1.700 bootvluchtelingen om het leven bij een verwoede poging om vanuit Libië naar Europa te trekken.

De video dateert van afgelopen zondag, maar werd nu pas verspreid. Op de beelden is te zien hoe vluchtelingen in een veel te kleine sloep ronddobberen op de Middellandse Zee. Ze klimmen daarna één voor één aan boord van het reddingsschip. Een aantal passagiers springt ook in het water, waar ze zich vastklampen aan reddingsboeien en vechten voor reddingsvesten. Eens op het dek van het schip aangekomen, worden ze streng gecontroleerd.

Bij de rampen op de Middellandse Zee zijn de afgelopen maanden al meer dan 1.700 mensen om het leven gekomen. Ze probeerden allen vanuit Libië het Europese vasteland te bereiken. Vandaag vielen opnieuw een veertigtal doden na een incident met hun opblaasboot.