Dossier Aardbeving Nepal

Miserie van B-Fast blijft duren

De reddingswerkers van B-Fast zijn normaal gezien pas vanavond weer in België. In de late namiddag landen ze in Eindhoven. Van daaruit gaan het dan met de bus naar de kazerne in Peutie.

Het team vliegt mee met de Nederlandse reddingswerkers in een Nederlands transportvliegtuig. Hun terugkeer stond normaal gisteren al gepland, maar door de verplichte rusttijden voor de piloten heeft het vliegtuig een tussenlanding moeten maken in Cyprus. Het team heeft daar ook de nacht moeten doorbrengen.

“Volgens de laatste planning vertrekken we rond 14u30 naar de luchthaven van Eindhoven. Van zodra daar het materiaal is overgeladen op vrachtwagens, rijden de Belgen door naar de militaire basis in Peutie”, vertelt B-Faster Dimitri De Fre van op Cyprus. “De timing is nogal flou, maar vermoedelijk komen we daar rond 20u aan.”

De missie van B-Fast in Nepal is geen succes te noemen. De bedoeling was dat het team er onder het puin op zoek zou gaan naar overlevenden van de aardbeving, maar daarvoor raakte het veel te laat ter plaatse. Donderdagavond kregen de reddingswerkers dan te horen dat ze zouden terugkeren.