Dossier Aardbeving Nepal

Al 1,3 miljoen naar Consortium 12-12

De zes ngo's van het Consortium 12-12 hebben tot dusver al ruim 1,3 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Nepal. Dat is een verdubbeling sinds afgelopen donderdag. Dat meldt het consortium maandag. Bij de vorige campagnes, 'Levens Redden - Syrië 12-12' en 'Haiyan 21-21' liepen de giften aan het consortium uiteindelijk op tot respectievelijk 3,9 miljoen euro en 9,55 miljoen euro.

"We bedanken de mensen die een gift voor Nepal hebben gedaan, alsook de 10.000 mensen die 'Nepal' hebben ge-sms't naar 4666", zegt Erik Todts, directeur van het Consortium 12-12. "Dankzij dit geld kunnen we een deel van de acties financieren die in de eerste uren na de aardbeving al op touw werden gezet." Het gaat daarbij onder andere om het verdelen van drinkbaar water, tenten en de meest dringende hulpgoederen, en de verzorging van gewonden.

Todts benadrukt dat dit bedrag voor Nepal evenwel "ver van voldoende is in vergelijking met de noden". "Hoe meer toegang we krijgen tot de afgelegen zones, hoe duidelijker het wordt dat de Nepalezen nog heel veel hulp nodig hebben", zegt hij. "We zetten momenteel alles op alles om te voorkomen dat mensen zonder onderdak ziek worden en dat er epidemieën uitbreken. Vandaag nog werden kinderen met mazelen gesignaleerd."

Giften blijven dus zeer welkom op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 of via www.1212.be. Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest. Voor elke sms-boodschap naar 4666 met als boodschap 'Nepal' (of Népal), gaat er 1 euro integraal naar S.O.S NEPAL.