Prinses heet Charlotte Elizabeth Diana

Vandaag heeft het Britse koningshuis de naam van hun nieuwe prinses bekendgemaakt. Het zusje van prins George heet voluit Charlotte Elizabeth Diana van Cambridge.

De naam van de prinses was het enige waar de Britten nog over konden speculeren, nadat zaterdag bleek dat de langverwachte baby een meisje was. Het mysterie van haar naam was goed voor een stroom aan weddenschappen. Daaruit bleek dat de meeste Britten hun geld inzetten op de naam 'Alice', hoewel er de laatste dagen ook druk gespeculeerd werd dat de prinses naar haar grootmoeder Diana genoemd zou worden. 'Alice' is het dus niet geworden, maar de baby kreeg als derde naam dus wel de voornaam van haar overleden grootmoeder mee.

Charlotte Elizabeth Diana werd zaterdagochtend geboren. Diezelfde dag konden de Britten het meisje al bewonderen toen Kate en William haar even kwamen tonen aan de pers. Op de naam van het kindje moest de bevolking nog even wachten. Het Britse koningshuis maakte na de geboorte van hun eerste kind, prins George, de naam ook pas bekend na een paar dagen. Dat komt onder andere omdat koningin Elizabeth de naam van het kindje eerst moet goedkeuren.