Twee doden bij rellen in gevangenis Athene

Bij gevechten tussen gedetineerden in een gevangenis bij Athene zijn gisteravond twee gedetineerden gedood en minstens 21 anderen gewond geraakt. Een groep Albanezen en een groep Pakistanen gingen elkaar in de gevangenis van Korydallos om een nog onbekende reden met geïmproviseerde wapens te lijf toen ze na het avondeten naar hun cellen terugkeerden. Twee Pakistanen kwamen daarbij om. Vijf gewonden zijn er erg aan toe. In de loop van de avond keerden alle gedetineerden naar hun cel terug, nadat ze waren gefouilleerd, en keerde de rust terug.

De Griekse minister van Justitie, Nikos Paraskevopoulus, kwam ter plaatse om zijn medeleven te betuigen. Hij verwees naar de problemen van overbevolking en gebrek aan personeel als verklaring voor de spanningen.

 

In de overbevolkte gevangenis van Korydallos zitten momenteel zo'n 2.000 mensen opgesloten, terwijl er officieel plaats is voor 600. Het gaat om gedetineerden van allerlei slag, gaande van gewone delinquenten over anarchisten tot malafide politici.