Britse pers gek van nieuwe prinses

Zoals te verwachten na alle babygekte de afgelopen weken, heeft de Britse pers het vandaag maar over één ding: de geboorte van hun nieuwe prinses. De pasgeboren baby prijkt in het groot op de voorpagina's van de kranten.

"Een zus voor George!", is de kop van The Sunday Telegraph, met een paginagrote foto van het prinsesje in de armen van haar moeder. De voorpagina van de Sunday Times heeft het over "De nieuwe prinses van het volk", een verwijzing naar Diana, de overleden moeder van prins William. Ook de andere kranten staan vol met foto’s en enthousiaste artikels over de prinses. Enkel The Independent zet de baby niet op de voorpagina en geeft de voorkeur aan de verkiezingen in Groot-Brittannië op 7 mei.

Er is ook plaats voor wat humor. Zo wordt er ook gelachen met de babygekte die in het land heerste de afgelopen weken. De Sunday Times schrijft "Het is de mode, en het is moeilijk te weerstaan om de draak te steken met het circus rond de geboorte van de koninklijke baby”, met een knipoog naar de kampeerders aan het hospitaal. Deze geboorte "herinnert ons aan de zaken die echt belangrijk zijn in het leven", aldus nog de Sunday Telegraph.