New York: weer agent beschoten

In de New Yorkse wijk Queens is vannacht een agent levensgevaarlijk gewond geraakt door een kogel in het hoofd. Er zou al een verdachte gearresteerd zijn. Het is de vijfde agent op vijf maanden tijd die in New York beschoten wordt.

De 25-jarige agent, Brian Moore, werd in zijn auto beschoten. Dat vertelt zijn politiechef. Hij kreeg een kogel in het hoofd. De jongeman werd geopereerd, maar volgens artsen is het nog te vroeg om te zeggen of de hij het haalt.

Moore en zijn collega deden vannacht patrouille in burgerkledij en zagen een man een verdachte handeling doen aan zijn broeksriem. Toen ze dichterbij reden en hem aanspraken, schoot de man onmiddellijk. De agenten waren zelfs nog niet uit hun auto gestapt.  De vermoedelijke schutter, een  35-jarige zwarte man, werd anderhalf uur later opgepakt. Demetrius Blackwell is gekend bij de politie en werd al talloze malen gearresteerd.

Het is de vijfde agent die in de stad wordt beschoten op slechts vijf maanden tijd. De feiten doen denken aan die van 20 december toen twee agenten werden neergeschoten in hun wagen door een man die nadien zelfmoord pleegde. Die had vooraf op sociale media gezegd dat hij de dood wilde wreken van een zwarte man die overleed bij zijn arrestatie.

De verdachte nu heeft geen boodschap achtergelaten op sociale netwerken en de politie sluit voorlopig uit dat de feiten te maken hebben met de spanningen die de afgelopen maanden in de ontstonden na de dood van meerdere zwarten bij hun arrestatie door de politie.