234 gegijzelden van Boko Haram gered

Het Nigeriaanse leger heeft opnieuw 234 vrouwen en kinderen bevrijd die door Boko Haram gegijzeld werden. De voorbije dagen heeft het leger al honderden gijzelaars gered in het Sambisawoud, één van de belangrijkste schuiloorden van de terreurorganisatie. 

De gegijzelden werden donderdag in Kawuri en Konduga bevrijd, zo blijkt uit een mededeling van de Nigeriaanse legertop. "Ze werden geëvacueerd en met andere voormalige gijzelaars naar een plaats gebracht waar momenteel nog identificaties aan de gang zijn", aldus het leger.

Dinsdag werd ook al bijna 300 vrouwen en meisjes bevrijd en donderdag meldde het leger dat nog eens 160 vrouwen en kinderen uit de kampen van Boko Haram werden gehaald."De aanval op het woud wordt op verschillende fronten voortgezet", beklemtoont het leger. Het doel van die inspanningen is "de redding van civiele gijzelaars en de vernietiging van alle terroristische kampen en hun uitrusting".

Volgens Amnesty International zijn sinds begin 2014 ongeveer 2.000 vrouwen gekidnapt door Boko Haram. De ontvoerden meisjes en vrouwen worden gedwongen tot dwangarbeid en worden seksueel mishandeld, of worden verplicht om aan het front mee te gaan vechten met de rebellen.