Cameron op kop na laatste debat

Brits premier David Cameron kwam als winnaar uit de peilingen na het laatste debat voor de parkementsverkiezingen op 7 mei. Dat meldt The Guardian. Cameron werd met zijn tegenstanders Miliband en Clegg onder vuur genomen tijdens een vragenronde op televisie.

Cameron had geweigerd in rechtstreeks debat te gaan met zijn grootste concurrent Ed Miliband van de Labour partij, daarom werd voor vragenrondes door de kiezer gekozen. De drie kandidaten kregen elk 28 minuten lang vragen tijdens een live- uitzending van Question Time op BBC One. Volgens een peiling van The Guardian kwam Cameron er na de uitzending het best uit. 44 procent van kijkers vond hem de winaar, tegenover 38 procent voor Ed Miliband en 19 procent voor Nick Clegg.

Het panel vragenstellers was niet mild voor de drie kandidaten en ging fel door op beloftes die niet werden nageleefd. De huidige premier moest als eerste en kreeg voornamelijk de wind van voren over zijn sociaal beleid. Cameron kon zich, hoewel zenuwachtig, er nog overtuigend vanaf brengen door te benadrukken dat “men hem zijn werk moet laten afmaken”. Miliband op zijn beurt maakte duidelijk dat een alliantie met de Schotse nationalisten er voor hem niet in zit. “Ik heb nog liever een regering die niet geleid wordt door Labour”.