Mylan verhoogt bod op Perrigo

Farmareus Mylan wil sectorgenoot Perrigo, dat onlangs Omega Pharma overnam, absoluut binnenhalen. Voor de derde keer lanceert Mylan een bod. Deze keer biedt het bedrijf per Perrigo-aandeel 75 dollar in cash en 2,3 Mylan-aandelen. De 5,4 miljoen Perrigo-aandelen van Omega-stichter Marc Coucke zijn in dat bod 1,3 miljard dollar waard. Perrigo liet al weten niet op het bod in te gaan.

Op basis van de slotkoersen van gisteren, gaat het om een bod van 242,2 dollar per aandeel. Dat is aanzienlijk meer dan in het eerste bod, waarbij Mylan 205 dollar per aandeel bood.

Tot tweemaal toe heeft Perrigo het vijandige bod van Mylan al afgewezen. Perrigo argumenteerde onder meer dat onvoldoende rekening gehouden werd met de overname van Omega Pharma. Ook nu gaat het farmabedrijf niet in op het "herziene ongevraagde bod van Mylan".

Mylan-topman Robert Coury zegt in een persbericht dat hij "uitkijkt naar een ontmoeting met Joe Papa (de CEO van Perrigo, red) en zijn team om de implementering van deze echt overtuigende combinatie af te ronden". Volgens Coury wint iedereen bij een deal, de aandeelhouders van Mylan en die van Perrigo, en alle andere stakeholders.