Dossier Aardbeving Nepal

Nog geen nieuws van 7 Belgen in Nepal

Buitenlandse Zaken heeft weet van 230 Belgen die zich in Nepal bevinden, en heeft van 7 van hen nog geen nieuws ontvangen. Dat meldt woordvoerder Michael Mareel. "Het gaat vooral om wandelaars en klimmers, maar van sommige mensen hebben we ook gewoon niet genoeg gegevens om zeker te zijn dat ze zich in Nepal bevinden", zegt Mareel.

Er zitten momenteel 230 Belgen in het systeem van het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken. Van 223 van hen weet Buitenlandse Zaken ondertussen dat ze veilig en wel zijn. Van zeven Belgen in Nepal heeft Buitenlandse Zaken nog onvoldoende informatie om te stellen dat ze veilig en wel zijn.

Eerder vandaag waren dat nog 25 landgenoten, maar door pro-actief contact op te nemen met familieleden en kennissen heeft het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken dat aantal danig kunnen beperken. Dat heeft woordvoerder Michael Mareel woensdagavond laten weten.

De woordvoerder roept nog op om te blijven bellen met informatie. "Van sommige mensen hebben we bijvoorbeeld enkel een naam, en het is dan ook belangrijk dat mensen met informatie contact met ons opnemen om de gegevens van die mensen te kunnen aanvullen", klinkt het.

Wie informatie of vragen heeft over Belgen in Nepal, kan bij Buitenlandse Zaken terecht op de nummers 02/5014000 en 02/5014001.