Dossier Aardbeving Nepal

46 Belgen terug met vliegtuig B-Fast

Afgelopen nacht is een vliegtuig met 46 Belgen uit de Nepalese hoofdstad Kathmandu vertrokken richting ons land. Op de vlucht zitten ook nog 91 Europeanen, onder wie een vijftigtal Nederlanders. Zij zouden normaal met een Nederlands vliegtuig terugkeren, maar op de overbezette luchthaven van Kathmandu kon het toestel dinsdag niet landen. Het vliegtuig zou morgen pas landen op de militaire luchthaven van Melsbroek.

Ook een gewonde Nederlander, die in België woont, is mee gerepatrieerd. De medische ploeg van B-Fast ging hem oppikken in Kathmandu. Hij vliegt mee tot New Delhi, in het noorden van India, net als een deel van de andere passagiers. De rest vliegt normaal gezien verder mee terug tot in België.

Ook de kleine Nepalese Dipika en haar adoptiemoeder Bénédicte Van de Sande zitten op de vlucht. Zij wonen al drie jaar noodgedwongen in Kathmandu, aangezien de adoptie niet erkend werd. Na de zware aardbeving in Nepal besliste de regering om Dipika een tijdelijk humanitair visum te verlenen.