Tiener veroordeeld voor moedermoord

Een Amerikaanse vrouw is in Indonesië veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf omdat ze medeplichtig is aan de moord op haar moeder. In augustus vorig jaar doodde haar vriend de moeder tijdens een ruzie in een luxeresort in Bali. Hij moet achttien jaar de cel in.

De drie verbleven samen in het vakantieresort in Bali. Daar kwam het tot een ruzie tussen de 21-jarige vriend en de moeder. De vriend sloeg zijn schoonmoeder met een metalen fruitschaal op het hoofd. De klap was zo hard dat de vrouw overleed. Daarop sneden de dochter en de vriend het lichaam in stukken en verborgen het in een reiskoffer, die ze vlak bij het resort dumpten. De dochter was op het moment van de feiten pas zwanger. Ze verklaarde dat ze uit liefde voor haar vriend en hun toekomstige kind het lichaam had helpen verbergen.

Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechter rekening met het feit dat de vrouw intussen bevallen is en dat ze haar moeder niet zelf doodde. Daarom kreeg de vrouw tien jaar cel, terwijl haar vriend achttien jaar naar de gevangenis moet. Dat is al bij al nog een milde straf, want in Indonesië kan je de doodstraf krijgen voor moord. De dochter mag haar dochtertje de komende twee jaar nog bij zich houden in de gevangenis. Daarna zal ze haar moeten afstaan aan een voogd, totdat ze weer vrij is.