Aanslag op Unicefbus in Somalië: 10 doden

Bij een bomaanslag van de soennitische terreurmilitie al-Shabaab op een busje van de kinderrechtenorganisatie Unicef zijn in Somalië minstens tien VN-medewerkers gedood. Onder de slachtoffers bevinden zich Somalische, Keniaanse en andere buitenlandse VN-medewerkers. Dat zei politiewoordvoerder Mohamed Ali.

De VN-gezant voor Somalië, Nicholas Kay, zei op Twitter "geschokt en ontzet" te zijn over de dodelijke aanslag. De VN zal zo gauw mogelijk meer details bekendmaken. Al-Shabaab heeft de aanslag inmiddels al opgeëist. Een strijder van al-Shabaab zei volgens een website gelinkt aan de groep dat de meesten van de tien slachtoffers buitenlanders zijn. De terreurgroep strijdt ook tegen de internationale troepen, die het al ruim twintig jaar door oorlogen geteisterde land aan de Hoorn van Afrika proberen te stabiliseren.

Soldaten van de internationale vredestroepen Amisom liepen vanmorgen in Zuid-Somalië in een hinderlaag. Daarbij kwamen volgens een persmededeling drie soldaten om. Al-Shabaab beweert tien soldaten te hebben gedood.