Schipbreuk voor kust Rhodos

Bij het Griekse eiland Rhodos zijn vandaag opnieuw drie migranten omgekomen bij een schipbreuk, één van hen was een vierjarig kind. Hun zeilboot, waarop in totaal een 200-tal mensen zaten, is tegen de rotsen gevaren voor de badplaats Zefyros. Tachtig opvarenden konden al gered worden. "Van de geredden zijn er 57 gezond en wel, de 23 anderen werden overgebracht naar een ziekenhuis op Rhodos", meldt de kustwacht.

De afgelopen dagen is het aantal migranten die Griekenland proberen te bereiken aanzienlijk gestegen. Ze proberen voornamelijk vanaf de Turkse westkust op een van de Griekse eilanden te geraken. Vorige week zijn bijvoorbeeld meer dan 700 migranten aangekomen op het eiland Mytilini, in het noordoosten van de Egeïsche Zee.

De linkse regering in Griekenland, die een soepeler beleid voert ten aanzien van asielzoekers, heeft de lokale overheden opgedragen om opvangplaatsen te voorzien voor de migranten. De Griekse overheid beschikt namelijk niet over genoeg adequate infrastructuur om het hoge aantal migranten op te vangen.