Boot met 700 migranten gekapseisd

In de Middellandse Zee zou een vluchtelingenboot met 700 migranten aan boord gekapseisd zijn op een kleine 200 kilometer van het Italiaanse eiland Lampedusa. Rond middernacht werd alarm geslagen nadat een handelsschip de boot had opgemerkt, zo meldt de Maltese krant Times of Malta. Intussen zijn de eerste lichamen geborgen. 

Aan de Italiaanse kusten blijven ondertussen vluchtelingen arriveren. Alleen in de voorbije week zou het al om 11.000 mensen gaat. Dit jaar zijn volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al meer dan 900 mensen bij de gevaarlijke overtocht in de Middellandse Zee om het leven gekomen.

Eerste lichamen geborgen

Er is inmiddels een grootscheepse reddingsoperatie met schepen en helikopters aan de gang. Al 21 lijken zijn geborgen en maar 28 vluchtelingen konden gered worden.

Aan de Italiaanse kusten blijven ondertussen vluchtelingen uit Afrika arriveren. Alleen in de voorbije week zou het al om 11.000 mensen gaan. Dit jaar zijn volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al meer dan 900 mensen bij de gevaarlijke overtocht in de Middellandse Zee om het leven gekomen.