William en Kate bevallen van dochter

Kate Middleton is om 8u34 plaatselijke tijd bevallen van een dochtertje. De kersverse prinses woog 3,74 kg bij de geboorte. Twee jaar geleden kregen William en Kate al een zoontje met de naam George. De naam van het pasgeboren meisje is nog niet bekend.  

Vanmorgen werd Kate om 6 uur naar het hospitaal gebracht waar ze, net zoals bij prins George, beviel in de 'Lindo Wing'. Net als bij hun eerste kind maken Kate en William de naam van hun nieuwste kindje niet meteen bekend. In het Britse koningshuis is het namelijk de gewoonte om daar wat tijd voor te nemen. Zo moet Queen Elizabeth haar koninklijke goedkeuring geven.Het meisje wordt nu vierde in lijn voor de Britse troonopvolging, na grootvader kroonprins Charles, vader William en broer George. Het is voor koningin Elizabeth haar vijfde achterkleinkind. 

Een grote meningte pers en koningsfans staan voor de deur van het ziekenhuis in een hoop als eerste een blik te mogen werpen op hun nieuwe prinses. De afgelopen weken liep de spanning hoog op bij de Britse bevolking, die Kate's zwangerschap met argusogen volgden. De nieuwe prinses is enkele weken later geboren dan verwacht, wat zorgde voor veel heisa en gekke voorspellingen. 

Foto: Archiefbeeld van bij geboorte George.