Jongen (7) sterft na ski-ongeval in Alpen

Een zevenjarige Britse jongen is om het leven gekomen, nadat hij tijdens het skiën in de Franse Alpen, een verkeerde bocht had genomen en buiten de piste was terechtgekomen. Hij maakte een val van 100 meter. Dat melden Britse media.

Het was de laatste dag van het gezin in het skigebied bij Flaines in de Haute-Savoie. De jongen was met zijn moeder, broers en zussen een laatste afdaling aan het skiën op 1.500 meter hoogte. "Hij vroeg zijn moeder toestemming om alleen naar beneden te skiën", zo liet een hulpverlener aan The Telegraph weten. "Maar op een of andere manier geraakte hij van de piste en verdwaalde." Het weer was nochtans zonnig en er was geen wolkje te bespeuren. "Hij skiede over een rotsformatie en viel ongeveer 100 meter naar beneden. Hij was op slag dood."

Toen de jongen niet opdaagde, sloeg zijn familie alarm. Er werd een helikopter ingezet en die lokaliseerde twee uur later het lichaam van de jongen. Er kon geen hulp meer baten.

De dood van de jongen is het voorlopig laatste incident van een dodelijk skiseizoen in de Alpen. De afgelopen maanden  kwamen vijf skiërs door lawines en skiën buiten de piste.