Obama belt met Raul Castro

Amerikaans president Barack Obama heeft gebeld met zijn Cubaanse collega Raul Castro. Dat meldt de Cubaanse staatspers. Dit weekend nemen ze beide deel aan een topconferentie voor Noord- en Latijns-Amerikaanse landen. Zaterdag staat een ontmoeting gepland.

Na jaren van koude oorlog tussen Cuba en de Verenigde Staten is onlangs de relatie tussen beide landen verbeterd. Het was pas voor de tweede keer dat beide presidenten elkaar spraken, na hun onderhoud in december vorig jaar. Er gingen al geruchten de ronde dat de twee een onderhoud zouden hebben, maar er was geen echte afspraak gemaakt.

Een medewerker van een Cubaans persbureau maakte het nieuws over het telefoongesprek bekend via Facebook. "Enkele minuten voor de ontmoeting tussen Kerry en Rodriguez, hadden presidenten Raul Castro en Barack Obama een telefoongesprek."

Zaterdag ontmoeting?

Ben Rhodes, adviseur van het Witte Huis heeft verklaard dat de kans groot is dat er zaterdag een ontmoeting plaatsvindt tussen Obama en Castro. Volgens Rhodes is er nog geen formele ontmoeting gearrangeerd, maar anticipeert het Witte Huis op een gesprek.