Gevangene sterft na gladiatorengevecht

In de Amerikaanse staat Nevada is een gevangene omgekomen en een andere zwaar gewond geraakt, nadat bewakers een 'gladiatorengevecht' tussen de twee organiseerden. Daarna nam een bewaker in opleiding hen onder vuur, waarbij de ene gevangene stierf. De twee zaten celstraffen uit van vier en zes jaar.

De 28-jarige Carlos Manuel Perez en de 24-jarige Andrew Jay Arevalo zaten allebei hun straf uit in de High Desert State Prison in Indian Springs, op zo’n 70 kilometer van Las Vegas. Perez was veroordeeld tot vier jaar cel voor geweldpleging, terwijl Arevalo zes jaar celstraf moest uitzitten voor het plegen van overvallen.

Normaal zaten de twee gevangenen in de High Desert State Prison in afzondering. Maar op 12 november 2014 moesten Perez en Arevalo het van de bewakers tegen elkaar opnemen als echte 'gladiatoren'. Ze werden geboeid en even later opende een bewaker in opleiding ook nog eens het vuur. Perez liet daarbij het leven en Arevalo hield er zware verwondingen in het gezicht aan over.

Momenteel loopt een rechtszaak tegen de staat Nevada, nadat de lijkschouwer moord als de officiële doodsoorzaak van Perez aanduidde. Cal Potter, de advocaat van zijn familie, zegt dat de bewakers een ware executie uitvoerden. De officiële autoriteiten willen nog geen commentaar geven, omdat het onderzoek nog aan de gang is.