Ongeval verstoorde plannen Coulibaly

Op acht januari, de dag na de aanslagen op de redactie van het Franse magazine Charlie Hebdo, raakte de terrorist Amedy Coulibaly betrokken bij een auto-ongeluk. Hij vermoordde toen de Franse politieagente Clarissa Jean-Philippe. De vrouw die het ongeluk veroorzaakte, praat vandaag voor de eerste maal met het Franse BFMTV.

“De politieagente stelde me gerust na het ongeval en zei dat het belangrijkste was dat we er allemaal nog waren. En even later was zij er niet meer”, getuigt Anne. Ze zegt dat er plots complete chaos heerste op de plaats van het ongeval. “Ik hoorde het geluid van een vuurwapen. Wat me aanzette om mezelf te beschermen, was een meneer die riep dat daar een moordenaar was, dat hij een politieagente vermoord had en dat we ons moesten verstoppen”.

De jonge vrouw kon na het ongeluk niet meteen opnieuw gaan werken. Ze houdt nog altijd een schuldgevoel over aan de hele zaak. “Als ik mijn ongeval niet had gehad, dan zou Clarissa nu nog leven”, zegt ze. Maar een telefoontje van de politie probeerde haar te troosten. Die zeiden haar dat Coulibaly waarschijnlijk van plan was om de Joodse kinderen te doden uit een school in de buurt. Het ongeval verstoorde zijn plannen en uit frustratie schoot hij dan maar de politieagente dood.