Belgische fotograaf vermoord in Brazilië

De Belgische fotograaf Ben Lievens is vermoord in Brazilië. Zijn lichaam werd gevonden in de bed and breakfast die hij in Rio de Janeiro runde, hij stierf door een kogel in het hoofd. Lievens woont al meer dan tien jaar in Brazilië en maakt vaak fotoreportages voor Vlaamse magazines. Volgens een Braziliaanse bron had zijn vrouw meerdere klachten ingediend tegen Lievens wegens agressie.

Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden Lievens vermoord werd, dat moet het onderzoek uitwijzen. Lievens werkte vaak in gevaarlijke omstandigheden. Zo was hij veel te vinden in de Braziliaanse sloppenwijken, de favela’s.

Hij laat een vrouw en een zoontje na. Zij waren niet in de bed and breakfast toen hij vermoord werd, maar zij vonden wel zijn lichaam. Volgens het Braziliaanse televisiestation Rede Record had de vrouw vorige maand drie klachten ingediend tegen Lievens wegens agressie. De vrouw zou al een verklaring aan de politie afgelegd hebben en zal opnieuw worden gehoord. Of ze ook verdachte is, is nog niet duidelijk.