Auto probeert poort NSA te rammen

In de Amerikaanse staat Maryland hebben autobestuurders geprobeerd de poort van het hoofdkwartier van de NSA, de Amerikaanse geheime dienst, te rammen.Tijdens de poging werden ook schoten gelost door de politie. Volgens lokale media zou één inzittende zijn doodgeschoten, een tweede zou zwaargewond zijn.

Rond half tien vanmorgen plaatselijke tijd reed een wagen in op de poort van het kantoor in Fort Meade, vlak bij Washington DC. Er zijn schoten gelost door de politie en ook gewonden gevallen. Volgens een woordvoerster van het politiebureau Fort Meade vielen er zeker twee gewonden. Volgens CNN zou een politieagent één van de twee inzittenden hebben doodgeschoten.De NSA meldde dat er een onderzoek gestart is naar het incident, maar wil geen verdere informatie geven.

De Amerikaanse geheime inlichtingendienst is enorm omstreden. Enkele jaren geleden bracht klokkenluider Edward Snowden informatie aan het licht over de verregaande spionagetechnieken die de NSA gebruikte. Het zorgde voor een storm aan verontwaardiging en kritiek, zowel nationaal als internationaal, toen bleek dat ook in Europa telefoongesprekken van staatsleiders werden afgeluisterd.