Dossier Vliegtuigcrash Alpen

DNA-sporen van 78 passagiers gevonden

Op de site van het gecrashte vliegtuig van Germanwings in de Franse Alpen hebben de onderzoekers DNA-sporen van 78 verschillende personen gevonden. Om ze te identificeren, zullen de sporen vergeleken worden met DNA-stalen van de familieleden van de 150 slachtoffers.

De menselijke resten worden overgebracht naar een laboratorium in het dorpje Seyne-les-Alpes. Daar is op een onbekende locatie een laboratorium ingericht waar een vijftigtal gerechtsartsen, -tandartsen, identificatiespecialisten van de politie en andere onderzoekers aan de slag zijn. Gezien de slechte toestand van de resten kan elk element van belang zijn. Het gaat dan om tandafdrukken, juwelen, digitale afdrukken en andere identiteitsgegevens.

Terwijl verder wordt gezocht, wordt er ook een weg aangelegd die de onderzoekers en bergingswerkers betere toegang moet geven tot de crashsite. Dat werk zou tegen morgenavond afgerond moeten zijn. De weg zal ook gebruikt worden voor het evacueren van de grootste brokstukken van het vliegtuig.