Verdachten aanslag Tunis zijn gedood

Negen gewapende mannen die lid zouden zijn van Okba Ibn Nafaa, de jihadistische groep die verdacht wordt van de aanslag op het Bardomuseum in Tunis, zijn in de nacht van zaterdag op zondag gedood door de ordediensten in Tunesië. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. 

Er werden maar weinig details vrijgegeven over de operatie die zaterdagnacht werd uitgevoerd. Volgens een woordvoerder zijn de negen mannen gedood in de bergen van Sidi Aich in het centrum van het land. Het zou gaan om "een belangrijke terrorist en acht anderen".

Sinds de aanslag van 18 maart maken de Tunesische autoriteiten overal in het land jacht op islamisten. De aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat (IS), maar is volgens Tunis uitgevoerd door de brigade Okba Ibn Nafaa, die sterke banden heeft met Al Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM). Volgens Binnenlandse Zaken hoorden de negen jihadisten die nu zijn gedood "bij de gevaarlijkste terroristen van Tunesië".

Straks start in Tunis een grote mars om de 22 doden van de aanslag op het Bardomuseum te herdenken. Dat waren bijna allemaal toeristen, onder hen ook een Belg.